Västsvenska Tomteordens startsida TomteNet Om oss Julpyssel Diverse Kontakta oss Önskelistan

Om oss Vättar Nissar Tomtar

-Om oss-

Idolbild på Tomteorden

Vättarna

När man börjar i Västsvenska Tomteorden blir man automatiskt titulerad: Vätte eller Vätta, beroende på hur man är funtad. Detta är en titel som bäres med stor stolthet och är få förunnat. Vättarnas sysslor spänner mellan allt från medsmörjning till att packa Tomtens Julklapps-säck, samt att förbereda sig för sina personliga sysslor i Tomteverkstaden med omnejd. Varje vätte får nämligen ett unikt prefix till sin Vättetitel som speglar personens mest värdefulla förmåga.

Nissarna

För att uppnå titeln Nisse ska man varit aktiv medlem i minst ett år och på möten och sammankomster visat att man förtjänar att stiga i rang. Ett av alla krav för detta avancemang är att både medverka och närvara vid det otroligt förlustelsefulla Årsmötet som brukar gå av stapeln helt enligt ordens alla stadgar och normer varje år i det härligt mörka och kalla december. Det är en svår uppgift som kräver mycket av en Vätte/Vätta men ändå är det en ganska hög procent som klarar denna fantasktiska utveckling. På årsmötet kan det ibland uppmärksammas vilka som tagit steget upp och dessa saluteras då med ett enhälligt: How, How, How!

Tomteorden på Torget

Tomtarna

En Tomtetitel är önskad av många men få som uppnår. För att få titulera sig Tomte i Västsvenska Tomteorden måste man ha genomfört ett fantastisk anförande på ett av våra årsmöten och dessutom varit synnerligen aktiv under verksamhetsåret. Dessutom måste man ha ansökt om UppTomtning hos Marknads och RekryteringsTomten i god tid innan mötet.

När man så vågat ta steget att Tomta upp, genomfört det hela och med lupp blivit granskad av självaste Tomtestyrelsen kommer det mest spännande av alltihop:
-Har man blivit godkänd?
Om så är fallet blir man sedermera titulerad: Tomten och får dessutom en egen Tomtemail som man kan använda med god glädje.
- Inte nog med det!
Man får dessutom rätt att bära det fantastiska Slädkortet som på ett övertygande sätt bevisar det stadie man nu hamnat i, nämligen att man är diplomerad, legitimerad Tomte.

Hälsa på hos Tomtarna!