Västsvenska Tomteordens startsida TomteNet Om oss Julpyssel Diverse Kontakta oss Önskelistan

Om oss Vättar Nissar Tomtar

-Om oss Tomtar-

För att slippa alltför mycket skräpmail skriver vi @ som [a] här på Tomtesidorna. Det innebär alltså att du som vill maila till någon av oss byter ut [a] i adressen mot @ :-)

Porträttbild på ÖverTomten

ÖverTomten

ÖverTomten styr Västsvenska Tomte Orden med en len lovikavante på handen.
Ordning, reda och julekonomi för ordern är min uppgift. ÖT är högsta beslutande Tomte och hans beslut kan endast ändras då god glögg o pepparkaka serveras tillsammans med skriftligt julklagomål.
Mina favorit Jul-Grenar är 400m Granhäck samt Julmust-diskus.
E-post: overtomten[a]tomteorden.se

Porträttbild på Marknads och RekryteringsTomten

MarknadsTomten

MRT har som uppgift att se till orderns välbefinnande. Jul-Marknadsplaner, Jul-Jippo, Jul-Sång och Vätte sökningar är uppgifter som åligger mig. Om någon känner sig lite Julig så anmäl ert intresse till mig. MRT har också ett gott öga till god glögg o pepparkakor vilket han använder flitigt för att ändra ÖT's Jul beslut till något man kan ändra igen. Man gör ju allt för fler pepparkakor!
MRT har varit aktiv Jul-Fribrottare och har 100m Jul-rim med lappkast som favoritgren.
E-post: mrt[a]tomteorden.se

Porträttbild på SexTomten

SexTomten

Mina uppgifter är av olika slag, allt från Jul-Marknadsfunktioner till Jul-Planering o bokningar. Att bistå ÖT med välskrivna mötesprotokoll är också min uppgift. Som tack för detta brukar ÖT ge mig goda pepparkakor som han fått från tomtar som försöker ändra redan lagda beslut.
Som välklädd Tomte får jag ofta hedersvärda uppdrag i offentlig miljö.
E-post: sextomten[a]tomteorden.se

Porträttbild på StabsTomten

StabsTomten

Jul-Dragspel o glada Jul-Utrop hör till mina uppgifter i ordensällskapet. Som Stabs Tomte är man ju lyckligt lottad då ÖT, Sex T, MRT o många andra använder Jul-Gåvor typ. pepparkakor som lockelse för att få höra Nu e de Jul igen för 5:e gången på rad.
Min högsta önskan är att få ett curlingklot av ÖT som vi kan spela med på Bäveån i Maj.
E-post: stabstomten[a]tomteorden.se

Ögonblicksbild på WebTomten

WebTomten

En av WebTomtens alla sysslor är att underhålla tomtesidorna och tappa tråden. Så fort sajten får lite tråkigt är jag här och muntrar upp den med lite virtuellt bubblande Julmust och några digitala peppar-Cookies.
Alla som är med i Tomteorden, och vill vara med på hemsidan, skickar sina uppgifter till mig så lägger jag upp dem här... Ibland skickar jag dessutom lite juliga tomtebrev till mejl själv... En klapp på axeln är sällan fel?
E-post: webtomten[a]tomteorden.se

Porträttbild på SmörjTomten

SmörjTomten

Smörjtomten är en ganska stor och magnifik men ändock så hal liten figur. Han älskar alla former av hala friktionshämmande produkter såsom löddrande badskum, tvålar, sesam och olivolja, motorolja samt framför allt alla typer av hojtaroljor speciellt i rikliga mängder. Väl förberedd älskar han att vränga ord och då helst väl smord. Kan dock bli tämligen högljudd varför hörselskydd rekommenderas å det strängaste.
E-post: smorjtomten[a]tomteorden.se

Porträttbild på Urvätten

UrVätten

Ur-Vätten är vår mesta och bäst klädda vätte, endast Sex-Tomten har lika god klass på dräkten. Min uppgift är att välkomna alla nya Vättar och bestämma om dessa får bli Nissar. Ur-Vätten är en unik man som gjorde kometkarriär - rakt neråt... Upp-degraderad till ständig vätte av Tomtestyrelsen pga allt för bra klädsel. Han är den ende Vätten som har möjlighet att traktera Tomtemail utan att vara Tomte. Urvätten har varit distriktsmästare i kast med Jul-kula samt varit en lovande tallang i 24M kanot fylld med Julskinka.
E-post: urvatten[a]tomteorden.se